Jos schildert op een vlakke ondergrond en Tineke beitelt driedimensionaal in steen, wat hun kunst verbindt is de intuïtieve manier van werken.
De uitdrukking ‘Panta Rhei’ van de Griekse filosoof Heraclitus (alles stroomt, is voortdurend in beweging en verandert) is zeer van toepassing op hun beide werk.
Tineke laat zich uitdagen door de steen. De nerven, breuklijnen en de kleurverschillen in het materiaal begeleiden haar tijdens het proces van beitelen, schuren en polijsten naar het eindresultaat. Het beeld ontstaat als het ware vanzelf. Meer over haar werkwijze vind je hieronder.
Jos laat zich leiden door het creatieve proces op het doek; de contrasten die ontstaan tussen impasto en glazuur, tussen harde randen en zachte lijnen, en de interactie tussen de kleuren bepalen de volgende stappen. Ook bij haar ontstaat het werk als het ware vanzelf.